top of page

Evenementen Juni 2018

Oranje en zwart? Ronkende motoren! Rock, Jazz en Pop! Sainte Maxime heeft ook in Juni weer genoeg voor je in petto! Check snel!

Donderdag 7 juni 2018 tot zondag 10 juni 2018, Euro Festival Harley Davidson, Sainte Maxime

Het officiële Europese Harley Davidson-festival, een langverwacht moment voor alle fans van het Harley Davidson-merk. Gedurende 4 dagen zijn alle gemeentes van de Golfe van Saint Tropez gekleed in oranje en zwart om de meer dan 10.000 motorrijders te verwelkomen. Komend van verschillende plekken uit Europa om gezamenlijk het grootste Europese Festival van dit prestigieuse merk te vieren.

Meer informatie over deze dagen en de parade op zaterdag zijn hier te vinden.

Zaterdag 9 juni 2018, Salon Rétro-Maxime, in Sainte Maxime

Ter gelegenheid van het Euro-Festival presenteert Nostalgie Passion Autos Motos 83 zijn eerste autoshow collectie uit de jaren 1920-1960, reis terug in de tijd, droom van de prachtige bolides en ontmoet verzamelaars.

Een ontmoeting van gepassioneerde old-timer liefhebbers op de boulevard van Sainte Maxime.

Op het programma van deze eerste editie staan: een tentoonstelling van old-timer voertuigen, old-timer onderdelen, miniaturen en vele animaties.

Mis niet het concert van het orkest "Objets Trouvés" in de sfeer van de jaren 60!

Zaterdag 9 juni 2018 10:00 uur - 19:00 uur: tentoonstelling van voertuigen, old-timer onderdelen, miniaturen en vele animaties. 16:00 uur - 18:00 uur: concert van het orkest " Objets Trouvés " jaren 60.

Donderdag 21 juni 2018, Fête de la Musique, in Sainte Maxime

Sainte-Maxime komt de hele dag tot leven ... muziek overal en voor iedereen!

Kom overdag genieten van een ambulante groep in de winkelstraten. 'S Avonds laten de 6 groepen met verschillende universums de stad trillen in een gezellige en feestelijke sfeer. Voor nachtbrakers wordt het Théâtre de la Mer dankzij DJ Greg omgetoverd tot een gigantische nachtclub.

TEQUILA De ambulante groep Tequila speelt en op een originele en amusante manier voor het publiek dankzij de verschillende muziekstijlen.

Van 12:30 uur - 14:00 uur, van 18:00 uur - 19:00 uur en van 19:15 uur tot 20:15 uur in het stadscentrum. BEN AQUI & LE SON DU BASTION Groep bestaande uit 7 jonge dynamische muzikanten die gepassioneerd zijn door traditionele muziek.

Van 20:00 uur - 22:30 uur op Place Mireille de Germond. SO JAZZ De groep So Jazz is de ontmoeting van vier gepassioneerde muzikanten die een repertoire bieden dat ritmisch gevarieerd is en rijk is aan prachtige melodieën, soms onverwacht opgenomen en ruimte laat voor improvisatie en creativiteit. Van 20:30 uur - 23:30 uur op Place Louis Blanc. SECRET VIOLIN Secret Violin is een duo van muzikanten die de viool muziek opnieuw leven in blazen, nooit eerder gezien, innovatief. Secret Violin brengt op een originele en unieke manier nummers van Frankrijk en Europa... Hun enthousiasme, hun muzikaliteit en hun creativiteit, explodeert in deze groep.

Van 20:30 uur - 23:30 uur op Rue Hoche BLUE GARDEN JAZZ De band Blue Garden Jazz bestaat uit 7 muzikanten en speelt al meer dan 15 jaar in de regio. Ze zijn aanwezig op festivals en verschillende evenementen en bieden een muzikale reis, waarbij originele versies of covers op een verrassende manier worden gepresenteerd. Hoofdthema is JAZZ.

Van 21:00 - 23:30 op Place Pasteur MANERO De groep Manero geeft een nieuwe wind aan de muziek "gipsy". Ze zijn een uitzondering van het genre, het is de rijkdom van hun composities die hen bovenaan deze stijl plaatst! Met de aanwezigheid van Nino de Plata, achterkleinzoon van Manitas de Plata. Van 21:00 uur - 23:30 uur op Place Victor Hugo T3RTIO Dit trio gitaar, bas en drums laten pop-rock klinken, je zult een repertoire van Franse en Angelsaksische covers ontdekken: van Lenny Kravitz, Calogero, Daft Punk, Bruno Mars, David Guetta en vele anderen

Van 21:00 uur - 0:00 uur op Promenade A. Simon-Lorière DJ GREG Laat je amuseren door de muziek van deze jonge DJ. Hij laat je dansen om de muziek van tegenwoordig en feestvieren tot het einde van de nacht.

Van 22:00 uur - 01:00 uur op Théâtre de la Mer.

Zondag 24 juni 2018, Fête de la Saint-Jean, in Sainte Maxime

Zoals elk jaar viert Sainte-Maxime Saint-Jean met de folkgroep "Leï Magnoti" en "Fife en Drum".

Programma 21:00 uur Aankomst van de vlam in het stadhuis Mont Canigou, verwelkomt met een toespraak en gevolgd door de optocht met lampions door het stadscentrum. GRATIS worden er lampioins verstrekt voor de kinderen vanaf 20:30 uur 22:00 uur Aankomst van de lampion optocht in het Magnoti gebied, traditionele dansen gevolgd door de grote vuur van de Saint-Jean op het strand in het stadscentrum. 22:30 uur Vuurwerk op het strand 22:40 uur Bal in het Théâtre de la Mer met het orkest "Michel Fabre". Op het programma: verschillende Franse en internationale muziek, voor alle generaties in een bedwelmend universum van geluiden en verlichting.

Vrijdag 29 juni 2018, Fête de la Saint-Pierre, in Sainte Maxime

Dit traditionele Provençaalse feest is een gelegenheid om de beschermheilige van de vissers te eren, de plaatselijke tradities in verband met deze handel te handhaven en de voorouderlijke gewoonten van de zeevarenden te benadrukken.

Programma: 18:30 uur: mis in de kerk 19:30 uur: optocht door het oude centrum van de kerk naar de pier van de haven 20:00 uur: optocht op zee en een zegening van de boten 20:30 uur: hervatting van de optocht van de haven naar het gebied van Magnoti 20:45 uur: traditionele dansen door de folklore groep "Leï Magnoti" en vuur van de "Pointu" op het strand in het stadscentrum, gevolgd door een grote "sardinade" mede mogelijk gemaakt door de visserij en de stad Sainte-Maxime

21:30 uur: bal in het Théâtre de la Mer met het orkest "Blue Cocktail".

Op het programma: een zeer eclectisch repertoire om de hele avond te dansen

Voor meer evenementen en uitgaanstips en een uitgebreidt programma kunt u terecht op de website van de Office du Tourisme van Sainte Maxime.

Houdt onze facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws en updates!

Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Pas encore de mots-clés.
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page