top of page

Evenementen herinnering! Mis het niet!

Vrijdag 29 juni 2018, Fête de la Saint-Pierre, in Sainte Maxime

Dit traditionele Provençaalse feest is een gelegenheid om de beschermheilige van de vissers te eren, de plaatselijke tradities in verband met deze handel te handhaven en de voorouderlijke gewoonten van de zeevarenden te benadrukken.

Programma: 18:30 uur: mis in de kerk 19:30 uur: optocht door het oude centrum van de kerk naar de pier van de haven 20:00 uur: optocht op zee en een zegening van de boten 20:30 uur: hervatting van de optocht van de haven naar het gebied van Magnoti 20:45 uur: traditionele dansen door de folklore groep "Leï Magnoti" en vuur van de "Pointu" op het strand in het stadscentrum, gevolgd door een grote "sardinade" mede mogelijk gemaakt door de visserij en de stad Sainte-Maxime

21:30 uur: bal in het Théâtre de la Mer met het orkest "Blue Cocktail".

Op het programma: een zeer eclectisch repertoire om de hele avond te dansen

Voor meer evenementen en uitgaanstips en een uitgebreid programma kunt u terecht op de website van de Office du Tourisme van Sainte Maxime.

Houdt onze facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws en updates!

Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Pas encore de mots-clés.
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page