top of page

Ik wil mijn huis verhuren. Hoe kom ik aan huurders?

Je hebt een tweede huis aan de Franse Côte d'Azur, je bent er alleen voor de vakanties, een paar weken per jaar. Of je hebt een huis als investering? Het moet dan wel geld opleveren... Een aantal vragen komt dan op. 1 van die vragen is, en wel erg belangrijk: Hoe kom ik aan huurders? Ga ik ze zelf zoeken? Of laat ik dat door iemand anders doen? Wij zetten voor jou 4 mogelijkheden op een rij met de voor- en nadelen.

"Hoe kom ik aan huurders? Ga ik ze zelf zoeken? Of laat ik dat door iemand anders doen?​"

1. Zelf verhuren: De beste optie, indien je geen verhuurcommissie wilt betalen, echter je moet er wel tijd voor hebben. Tegenwoordig willen potentiële huurders direct antwoord op hun vragen (en vragen zijn er veel!!) Je moet alle contacten met je huurders onderhouden, overeenkomsten maken, zorgen dat ze betalen, vragen beantwoorden etc. Daarbij komt de vraag hoe kom ik aan mijn huurders? Plaats ik een bericht op Facebook of Marktplaats? Maak ik een website met informatie en foto's van het huis, hoe zorg ik dat mijn website vindbaar is op Google? Al met al dus een hoop werk! Maar je hebt direct contact met je huurders, je weet wie er in je huis gaan komen en door wie kan een huurder beter geïnformeerd worden dan de persoon die het huis tot op zijn duimpje kent!

2. Iets minder zelf doen, via een bookingsite verhuren: Heb je geen zin of mogelijkheid om zelf een website te maken? Je wilt het wel zelf in de hand houden? Dan is een goede optie om je huis aan te bieden op websites als AirBnB of Homeway. Je meld je aan, vult alle informatie in, voegt wat foto's toe en je huis staat online! Als je daarbij een goede en competitieve verhuurprijs maakt, komen de huuraanvragen vanzelf binnen. Let wel op dat je snel en adequaat moet beantwoorden, hoe sneller je antwoordt en hoe beter je reviews zijn, hoe beter je huis verhuurd zal gaan worden. Je hebt dus nog steeds invloed op aan wie je huis verhuurd gaat worden en deze bedrijven zorgen voor de betalingen en de uitbetalingen aan jou. Let wel op dat deze bedrijven een commissie rekenen op basis van de verhuurprijs en dat ze jou niet per direct uitbetalen.

3 Weinig meer doen, Verhuren via een touroperator: Wil jij je huis verhuren en er eigenlijk niks tot weinig aan doen? Dan kun je er voor kiezen om via een touroperator te gaan verhuren. Nederlandse touroperators zijn o.a. Belvilla en Villasud. Een touroperator neemt eigenlijk alles voor je uit handen. Het zoeken van de huurder, overeenkomsten maken en borg beheren, het contact met de huurder, het zorgen voor de betalingen en eventueel klachten afhandeling met de huurder. Ze vragen dan wel meer commissie per verhuur in vergelijking met bookingsites maar daar doen ze dan ook meer voor. Bij deze touroperators moet je nog wel zorgen voor de services ter plaatse zoals schoonmaak en sleuteloverdracht. Je hebt ook weinig tot geen invloed op de huurders die in je huis gaan komen.

4 Niks meer doen, verhuren via een full service touroperator: Als je helemaal geen zorgen wilt hebben kun je ervoor kiezen om via een full service touroperator te gaan verhuren zoals Squarebreak of Onefinestay. De touroperators zoeken de huurders en hebben al het contact met de huurders, daarbij zorgen ze ook voor alle services ter plaatse zoals schoonmaak, laken verhuur en sleuteloverdracht. Je hebt geen enkele zorg meer over de verhuur maar eigenlijk ook heel weinig invloed...

Er zijn dus veel manieren om je huis te verhuren, het is erg belangrijk om voordat je gaat verhuren eerst duidelijk te weten hoeveel tijd en energie je in de verhuur van je huis wilt steken.

Door onze kennis en ervaring kunnen wij jou helpen en begeleiden in het maken van de beste keuze.

Houd mijn blog in de gaten en blijf op de hoogte...... See you soon!

Linda

Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Pas encore de mots-clés.
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page